Bilar i framtiden

Postad i Bilar

Vi lever i en värld där tekniken ständigt går framåt. Samtidigt har vi ett klimathot som ligger som en tyngd över våra axlar. Vi borde tidigare tänkt på miljön men tekniken har inte funnits där förrän nu. Alla har vi nog fundera på hur en bil skulle kunna fungera om den inte gick på bensin eller diesel. Att kunna tillverka en bil som går på vatten har alltid varit min stora fundering.

Dagligen ser jag ny reklam om nya elbilar eller hybridbilar. Det ser jag som ett positivt tecken att utvecklingen går framåt. Tittar man bara på Teslas utveckling om att göra sportbilar drivna på el så anser jag att det ser ljust ut. Tesla har lyssnat på kunden, tagit fram både design och kapacitet. Dock är priset lite väl saftigt och en billigare variant som passar fler hushåll vore ett plus.

Attityden till elbilar

Det finns många förutfattade meningar om just elbilar. När jag diskuterat med mina vänner om detta med framtidens bilar så berättar de att de ogillar när bilen inte låter, då är det ingen riktigt sportbil. När ska vi sluta tänka på vad som är “coolt” och börja tänka på miljön som vi dagligen förstör? Tidigare i bloggen så har jag skrivit om världens snabbaste elbilar gjorda av Tesla. Skriv upp en på önskelistan.

Vi kommer att se fler bilar från framför allt Tesla. Jag hoppas att det kommer att dyka upp fler modeller som passar fler personer. I dagsläget har jag svårt att tro att en bil för över en miljon skulle locka en tillräckligt stor skara för att göra rätt val och byta. Det är viktigt att fler har råd att köpa just en elbil. Men det är också viktigt att det finns fler laddningsstationer.

Flygande bilar

När jag var liten så tänkte jag alltid att det skulle finnas flygande bilar. Likande som i barnprogrammet “Jetsons“. Där bilen är som ett litet rymdskepp och flög runt på vägar. Hur coolt vore inte detta – att vi i framtiden kan flyga fram men på ett miljövänligt sätt såklart. Jag tror att vi kommer att få se liknande bilar i framtiden men det behövs några år till innan vi är där.

Jag hoppas att vi kommer att övergå allt mer till elbilar eller likande som är mer miljövänliga innan det är för sent. Inom ett par år bör de ha kommit ner mer humana priser och kommit upp i en kapacitet om kan locka fler köpare. Jag hoppas verkligen det för min drömbil är en Tesla, delvis för att de är grymt snabba men också för att den snygga designen.