Dags att försäkra bilen

Postad i Bilförsäkring

Idag när jag öppnade posten fick jag en påminnelse från mitt nuvarande försäkringsbolag. Som alltid tänker jag: “Inte nu igen”. Men denna gång tänkte jag faktiskt ta tag i att se över samtliga av mina försäkringar för att se om jag kan spara extra pengar genom att byta försäkringsbolag. En härlig utlandssemester hade inte suttit fel och kanske är det här jag har råd med om jag lyckas spara några extra kronor.

Det finns en hel djungel av olika försäkringar och det är svårt att veta var man ska börja. Men vill man hitta de bästa priserna är dock det bästa tipset att Googla sig fram eller att använda sig av någon typ av förmedlingstjänst. Detta kostar heller ingenting. Ett annat tips kan vara att kontakta släktingar eller vänner och se hur de hittat sina försäkringar. Kanske vet de något som en annan inte vet?

Jag funderade dessutom på att slopa bilen helt och inskaffa mig en cykel istället. På en sida så hade de till och med cykelförsäkring, vilket kan behövas här i Stockholm. Ena dagen har man cykel, andra dagen är man utan. Efter allt letande och funderade hur jag ska göra med alla försäkringar, så råkade jag fastna i ett spel som jag inte kom ifrån. Riktigt bra och roligt för att skingra tankarna lite, kan rekommendera att spela ett slotspel med biltema om du också behöver terapi eller behöver ha något som kan fördriva tiden, för det var exakt vad det gjorde. Hur blir det nu med bilförsäkringen?

Jag har bland annat titta på lite olika bolag. Men så fick jag tag på en trevlig kille på ett av dem och vi kom fram till att jag kunde sänka kostnaden med cirka 3 000 kronor per år, vilket i mina öron låter helt fantastiskt. Kanske blir det en utlandsresa trots allt! I mitt fall så behöver jag endast en halvförsäkring, då min bil är så gammal att det inte är värt att helförsäkra den.

Börja med Google

För att kunna ta reda på vad de olika försäkringsbolagen har att erbjuda är det bäst att börja med att googla. På så sätt kan du både hitta försäkringsbolag och jämförelsetjänster. Därefter är det viktigt att bestämma dig för vad du faktiskt behöver i bilförsäkringsväg. Räcker det med halvförsäkring eller behöver du en helförsäkring? När du listat ut vad det är du behöver kan du börja kontakta de olika försäkringsbolagen.

Tålamod är viktigt. De personer som jobbar på ett försäkringsbolag är säljare och vill självklart få till en bra deal med dig. Var lyhörd, men gå inte på allt som sägs, det är säljsnack. Det viktiga är att du känner dig nöjd och trygg om något mot förmodan skulle hända, vare sig det handlar om din bil eller ditt hem. Läs noggrant alla villkor, så du faktiskt vet vad försäkringen täcker om olyckan skulle vara framme. Så har jag gått tillväga.