Tesla Roadster – Min drömbil

Postad i Elbilar

En Tesla Roadster borde vara allas drömbil och inte bara min. Här har Tesla verkligen lyckats med allt från design, acceleration, prestanda, miljötänk, sittplatser och exakt alla nödvändiga funktioner finns i denna lilla sportiga bil. I den här bilen skulle jag väcka uppmärksamhet oavsett vart jag åker och när. Det finns ingen liknande bil som har lyckats få alla bitar perfekt i ett förhållandevis litet format.

Tesla Roadster är världens snabbaste bil än så länge. Högsta uppmätta hastighet är över 400 km/h. Accelerationen är även den i framkant jämfört med andra bilar, den ligger på 0-100 på 2,1 sekunder. Räckvidd på batteriet är 1 000 km vilket ger en otrolig frihet. Ni kanske redan nu förstår varför just detta är min drömbil, inte särskilt konstigt med tanke på att den dessutom automatiskt blir miljövänlig eftersom det är en elbil.

Utrymme och design

Det första jag reagerade på när jag fick se Tesla Roadster var hur snygg och sportig den är. Att den sedan har två stycken baksäten är ju också fördelaktigt om fler ska åka med mig. Taket är dessutom genomskinligt och går enkelt att ta bort, detta är perfekt under sommarkvällar. Om inte den här blir en av de mest intressanta elbilarna för 2018 så kan man börja fundera.

Att märket har imponerat är inte konstigt men på mig har det inte imponerat nämnvärt förrän just den här modellen dök upp. Jag har under en längre period tittat på elbilar eftersom jag vet hur utsläpp och koldioxid påverkar vår miljö och omgivning. För mig är det självklart att vi som medborgare och människor måste dra vårat strå till stacken för att lämna jorden i ett fint skick till nästa generation.

Varför vill jag ha en sportbil?

Att jag vill ha denna modell är inte så konstigt. Den kommer verkligen dra till sig uppmärksamhet! Vem vill inte imponera på både sina nära och kära men även andra. Jag ser framför mig hur jag kommer glidandes i min drömbil – alla vänder sig om och önskar att de hade en likadan. Jag vet att det låter larvigt men vem vill inte att andra ska bli lite avundsjuka.

Att få äga världens snabbaste bil med bästa acceleration i världen och dessutom fantastiskt lång körsträcka skulle göra mig stolt. Sen eftersom jag ser till miljön och inte vill åka eller köra en bil som inte är bra för miljön så blir ju Tesla Roadster ett självklart val. Att på sommaren kunna hämta upp och skjutsa mina vänner till stranden i en tystgående snygg cabriolet skulle vara en dröm!